Nieuws

28

september 2017

Opnieuw (leren) genieten van je slaap met sofrologie

Cover boek

Een op de drie Belgen worstelt met hardnekkige slaapproblemen. Hoe van slapen opnieuw een rustgevende activiteit maken die je op krachten doet komen? Kinesitherapeute Pascale Crauwels volgde een opleiding in de Caycediaanse Sofrologie. Ze ontwikkelde een reeks oefeningen die je kunnen helpen om sneller in te slapen, langer door te slapen en vooral meer plezier te beleven aan de vele uren die je in je bed doorbrengt. "Sofrologie is een krachtig wapen om de oorzaken van slaapproblemen aan te pakken en de slaapangst te verminderen", stelt Pascale Crauwels. Lees mijn interview met Pascale Crauwels in Samana Magazine (pdf).

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

23

augustus 2017

Psychotherapeute Ellen Govaerts: "Paarden houden mensen een spiegel voor"

Psychotherapeute Ellen Govaerts met paard (foto: Cois Van Roosendael)

Ellen Govaerts heeft twaalf jaar als huisarts gewerkt, sinds 2010 werkt ze voltijds als psychotherapeut. In een van de therapievormen die ze toepast, spelen paarden een belangrijke rol. In welke situaties kan psychotherapie met paarden ingezet worden? En wat is de meerwaarde ervan? Voor Samana Magazine trok ik naar de paardenweide waar Ellen Govaerts regelmatig aan het werk is. Lees mijn reportage over psychotherapie met paarden als pdf.

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

06

juli 2017

Er even tussenuit

Vakantie 2017 (cartoon: Djanko)

18

juni 2017

Onderweg naar de maan om kankeronderzoek te steunen

Frederika loopt naar de maan 2017

Deze zomer heb ik een bijzondere reden om geregeld mijn loopschoenen aan te trekken: samen met meer dan 1500 andere lopers twee keer de afstand naar de maan overbruggen. Onderweg deel ik bloemen uit aan al wie kanker heeft (gehad) en aan al wie door kanker veel te vroeg dichter bij de sterren dan bij ons is. Ik loop ook voor alle mantelzorgers, zorgverleners, vrijwilligers en onderzoekers die elke dag hun kilometers naar de maan afleggen. Geef je me met een (fiscaal aftrekbare) gift voor Kom op tegen Kanker een duwtje in de rug? Dat kan via de knop ‘steun Frederika' op de website van Loop naar de Maan.

Zelf mee naar de maan lopen mag natuurlijk ook, heel graag zelfs, dan kunnen we elkaar af en toe (op zijn minst in gedachten) gezelschap houden. Registreer je als loper op www.loopnaardemaan.be.