Nieuws

30

maart 2017

Hilde Van Mieghem over haar film Sprakeloos (en nog veel meer)

Cover Samana Magazine maart 2017

Je moet het maar doen. Een boek verfilmen waarvan al meer dan 130.000 exemplaren zijn verkocht. Sprakeloos, het meesterwerk van Tom Lanoye over zijn moeder. "Ik had wel tien films van dat prachtboek kunnen maken", vertelt regisseur Hilde Van Mieghem. In de film die het geworden is, staat de liefde centraal. "De liefde tussen ouders. De liefde tussen kinderen en ouders. De liefde tussen twee mannen. Daar wilde ik het over hebben." Lees mijn interview met Hilde Van Mieghem in Samana Magazine (pdf).

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

15

februari 2017

Hoe perfectionisme ombuigen van last naar kracht?

Cover

Nooit goed genoeg. Nooit 100% tevreden. Nooit helemaal ontspannen. Als de drang naar perfectionisme je leven overheerst, loop je vroeg of laat vast. Je hoofd staat niet meer stil, je lijf wil niet meer mee. Het overkwam Pascale De Win. Zij zocht hulp en vond via coaching een beter evenwicht tussen wat ze van zichzelf moet en wat ze echt zelf wil. Voor Samana Magazine koppelde ik Pascales getuigenis aan een interview met perfectionismecoach Marcel Hendrickx. Lees mijn reportage over perfectionisme(coaching) als pdf.

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

27

januari 2017

Kleine kikker met grote droom

Voorlopige kaft Kikker Cas in het Ziekenhuis (kinderboek van Helene Poncelet)

Er was eens ... een kleine kikkerprins die tot leven kwam in het schetsboek van mijn lieve nicht Helene Poncelet. Hij sprong mijn schrijfwinkel binnen en keek me met grote ogen aan.

Nu sponsor ik ... de productie van Kikker Cas in het ziekenhuis. Want ja, ik vind dat die kikker met zijn mooie kroon het verdient om op zo veel mogelijk plaatsen tevoorschijn te springen!

Of hoe een droom via crowdfunding een boek kan worden. Geef je Kikker Cas ook een duwtje richting boekenwinkel? Op de website van World of Crowdfunding lees je hoe je de droom van Helene Poncelet en Kikker Cas mee kan helpen waarmaken.

30

december 2016

Op naar 2017!

Nieuwjaarskaart 2016 (beeld: Visueel Vertaler Frouke Vermeulen)