Nieuws

02

mei 2016

Op bezoek in het beeldend atelier van (W)onderweg

Beeldend atelier (W)onderweg (foto: Stef Dehantschutter)

Voor een grote groep mensen met autisme lukt buitenhuis werken niet. Een deel van hen vindt gelukkig de weg naar een dagcentrum waar ze hun talenten kunnen tonen en verder ontplooien. Voor Maczima bracht ik een bezoek aan het beeldend atelier van (W)onderweg, een vereniging voor zestienplussers met een normale begaafdheid en een autismespectrumstoornis (ASS) in Wilrijk. Ik maakte er kennis met zeven bijzondere kunstenaars. Lees mijn reportage over (W)onderweg als pdf.

In opdracht van Ziekenzorg CM schrijf ik artikels voor Maczima, maandblad voor mensen mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

23

maart 2016

Loop je (een eindje) met mij mee naar de maan?

Frederika Hostens

Vanaf vandaag (volle maan!) loop ik naar de maan voor Kom op tegen Kanker door sponsors te zoeken voor alle kilometers die ik loop tot 16 oktober (ja, ook dan volle maan!). Op weg naar de maan wil ik bloemen uitdelen aan al wie kanker heeft en aan al wie door kanker veel te vroeg dichter bij de sterren dan bij ons is. Ik loop ook voor alle mantelzorgers, zorgverleners, vrijwilligers en onderzoekers die elke dag hun kilometers naar de maan afleggen. Help je met een (fiscaal aftrekbare) gift voor Kom op tegen Kanker om de 384.450 km naar de maan te overbruggen? Dat kan via de knop ‘steun Frederika' op www.loopnaardemaan.be/lopers/frederika.hostens.

Zelf mee naar de maan lopen mag natuurlijk ook, heel graag zelfs, dan kunnen we elkaar af en toe (op zijn minst in gedachten) gezelschap houden. Registreer je als loper op www.loopnaardemaan.be.

 

16

maart 2016

Sabine Cocquyt over verkeers(on)veiligheid

Cover Over-hoop (Sabine Cocquyt)

Met de regelmaat van de klok horen we berichten en verzuchtingen over fileleed. Het leed dat de vele verkeersongevallen veroorzaken, lijkt minder aandacht naar zich toe te zuigen. Nochtans duurt dat verkeersleed veel langer en is het veel ingrijpender dan het dagelijkse fileleed. Sabine Cocquyt ondervond 26 jaar geleden zelf welke ravage een verkeersongeval kan aanrichten. Toch is een gesprek met haar vooral een gesprek over hoop. Lees mijn interview met Sabine Cocquyt in het tijdschrift Maczima als pdf.

In opdracht van Ziekenzorg CM schrijf ik artikels voor Maczima, maandblad voor mensen mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

17

februari 2016

Modern magazine voor honderdjarig koor

Cover magazine 100 jaar deChorale

Sommige opdrachten kosten me niet alleen veel energie, maar geven me minstens evenveel energie terug. Een voorbeeld? De eindredactie van het jubileummagazine voor het Antwerpse oratoriumkoor deChorale. Tevreden blik ik terug op een intense en inspirerende samenwerking met grafisch vormgever Tom Suykens en met de drie kernredacteurs: Wilfried Cajot, Bert Lauwers en Karl Van Cauwenberghe. Het magazine is te koop bij de (meer dan 100!) koorleden van deChorale en op hun concerten. Lees meer over deChorale op hun website of bekijk de ATV-reportage over 100 jaar deChorale.

In opdracht van deChorale redigeerde ik de teksten voor het magazine '100 jaar deChorale'