Nieuws

20

november 2019

Psycholoog Michael Portzky: ‘Quality time voor jezelf is geen vorm van egoïsme’

Michael Portzky (foto: Evy Raes)

Als je het woord ‘veerkracht' intikt in een zoekmachine, kom je binnen enkele klikken uit bij het boek van Michael Portzky dat die titel draagt en bij de vragenlijst die hij ontwikkelde om veerkracht te meten. ‘In het stressverhaal is niemand onfeilbaar of onschendbaar', stelt hij. Hoe is hij vergroeid geraakt met dat thema en hoe is het met zijn eigen veerkracht gesteld? Ontdek het in mijn interview met Michael Portzky dat in Samana Magazine verscheen (pdf).

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

06

november 2019

Meer dan schaduw

Cover boek

Heb je een tuin waar weinig zon komt? Of wil je net wat schaduw creëren voor de komende (hete) zomers? Het nieuwe boek Meer dan Schaduw van Velt helpt je op weg! Met Meer dan sprietjes nog fris in het geheugen nam ik met plezier de eindredactie voor mijn rekening. Kurt Cornelis van Sfumato verzorgde de opmaak van dit mooi geïllustreerde boek. In Meer dan schaduw ontdek je welke planten het goed doen in de schaduw. Maar net zo goed krijg je tips om op een eenvoudige manier een verkoelend plekje te maken. Neem een kijkje in het ideale schaduwboek voor elke beginnende tuinier. Bestel 'Meer dan schaduw' in de webshop van Velt.

In opdracht van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) verzorg ik de eindredactie van boeken over groenbeheer en ecologisch tuinieren

20

oktober 2019

Jubileummagazine 20 jaar Debra Belgium

Cover jubileummagazine Debra Belgium

'Of ik wilde helpen om een publicatie te maken over 20 jaar Debra Belgium', vroeg coördinator Ingrid Jageneau me in juni 2019. We gingen rond de tafel zitten en brainstormden hoe we het verhaal van de Belgische vereniging voor mensen met epidermolysis bullosa (EB) in een magazine konden weergeven. Ingrid dook in de archieven van de vzw die ze mee oprichtte en liet foto's nemen van patiënten en hun naasten en van het multidisciplinaire EB-team van het UZ Leuven. Ik verdeelde de inhoud over 24 pagina's, goot de geschiedenis van Debra Belgium in een tijdlijn, redigeerde de teksten die Ingrid me aanreikte en interviewde enkele ouders van kinderen met EB. Vandaag wordt het magazine uitgedeeld op de 20ste Debra-Dag.

Epidermolysis bullosa (EB) is de verzamelnaam voor een groep ongeneeslijke blaaraandoeningen. EB is een zeldzame ziekte en ontstaat door een DNA-fout.

 

01

oktober 2019

Lichaamstraining na kanker

Foto Henny tijdens oncorevalidatietraining

Na haar behandeling voor dikkedarmkanker voelde Henny Mattheus (51) zich fel verzwakt. Ze schreef zich in voor een oncorevalidatieprogramma van drie maanden. Voor Kom op tegen Kanker maakte ik een reportage over Henny's laatste fitnesstraining in het UZ Leuven campus Pellenberg. ‘Ik voel me opnieuw sterker en fitter worden', vertrouwde Henny me toe. ‘Als ik tijdens en vlak na mijn behandeling ging wandelen, ging ik bijna niet vooruit. Nu kan ik weer sneller wandelen.' Lees mijn reportage over oncorevalidatie op allesoverkanker.be.

In opdracht van Kom op tegen Kanker schrijf ik teksten voor brochures, nieuwsbrieven, allesoverkanker.be, kankercounteren.be, komoptegenkanker.be en voor het patiëntenmagazine Leven