Nieuws

17

oktober 2022

Misvattingen over lage rugpijn beïnvloeden herstel

Nathalie Roussel UAntwerpen (foto: Frederika Hostens)

‘Als je rugpijn hebt, is altijd een röntgenfoto of scan nodig om de oorzaak op te sporen.' ‘Het erge aan rugpijn is dat je op termijn almaar minder kan doen.' Naast deze twee misvattingen over lage rugpijn circuleren nog vele andere. Hoe hardnekkig zijn die en waarom is het belangrijk om ze uit de wereld te helpen? Prof. dr. Nathalie Roussel werkte mee aan een onderzoek daarover. Ze is lid van MOVANT (MOVement ANTwerp), een onderzoeksgroep van de Universiteit Antwerpen die gespecialiseerd is in revalidatie en beweging. Lees mijn interview met Nathalie Roussel in Prikkel (pdf).

In opdracht van de Vlaamse Pijnliga schrijf ik artikels voor het maandblad Prikkel.

05

augustus 2022

ADHD-Dag: informatie en ervaringen uitwisselen

Affiche ADHD-Dag 27 augustus 2022 (organisatie: centrum ZitStil)

Centrum ZitStil informeert, vormt, traint, ondersteunt en onderneemt maatschappelijke actie om iedereen die met ADHD te maken krijgt, vooruit te helpen in het leven. Heb je zelf of heeft iemand in je omgeving ADHD? Wil je kennismaken met de medewerkers en vrijwilligers van centrum ZitStil of ervaringen uitwisselen met lotgenoten? Ga dan op zaterdag 27 augustus naar de ADHD-Dag in Brasschaat. Meer info en kaarten in voorverkoop: zitstil.be/adhd-dag-2022.

Voor centrum ZitStil verzorg ik de eindredactie van hun driemaandelijkse magazine HyperFocus en van teksten voor hun website.

24

juni 2022

Optimisme als gezamenlijke kracht

Laurens en Matthias Van Camp (foto: Joost Joossen)

Als moeder van twee zonen twee broers interviewen en hun verhaal neerschrijven, ja, dat is bijzonder. Twaalf jaar geleden genas Laurens Van Camp (27) van leukemie, over enkele jaren zal hij afstuderen als kinderkankerarts. Met zijn broer Matthias (29) deelt hij een vurige passie voor wetenschappen, voetbal en muziek. Voor het tijdschrift Leven had ik met de broers een lang gesprek over hoe ze er voor elkaar waren toen Laurens ziek werd. Lees het artikel op allesoverkanker.be/leven.

Voor Kom op tegen Kanker schrijf ik teksten voor brochures, allesoverkanker.be en Leven, driemaandelijks magazine voor mensen met kanker en hun naasten.

22

maart 2022

Een tuin vol leven in 420 pagina’s

Cover boek

Een ecologische tuin is een tuin vol leven. Een tuin waar elke plant zich prima thuis voelt. Waar het aangenaam vertoeven is, voor mens én dier. In het boek Ecologische tuin, van aanleg tot beheer leggen Geertje Coremans, Greet Tijskens en Jana Van Butsel uit hoe je zelf zo'n plek kunt creëren. De drie auteurs werken bij Velt, een non-profitorganisatie die al 45 jaar in België en Nederland een duurzaam leven in huis, tuin en keuken promoot. Velt schakelde me in voor de eindredactie van hun nieuwe siertuinbijbel. De 420 pagina's gingen meermaals door mijn handen. Ze werden mooi vormgegeven door Kurt Cornelis, met wie ik ook al voor andere Velt-boeken fijn samenwerkte. Doorblader enkele bladzijden van het boek op issuu. Of bestel het boek in de webshop van Velt.

In opdracht van de Vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren (Velt) verzorg ik de eindredactie van boeken over groenbeheer en ecologisch tuinieren.