Nieuws

30

december 2021

2022

Frederika wenst je een licht 2022 (foto: frederika.be - opmaak: dewrikker.be)

11

november 2021

Zelfstandig redacteur, zelfstandig ondernemer

Frederika Hostens @ Greenhouse Antwerp (foto: Filip Claessens)

Best wel leuk, eens de antwoorden mogen geven in plaats van de vragen te stellen 😉. Sinds 2018 werk ik regelmatig vanuit Greenhouse Antwerp, een coworkingruimte in de Uitbreidingstraat in Berchem. Naar aanleiding van de Nationale Vrouwendag peilde de uitbater van deze coworking space naar mijn ervaringen als zelfstandig ondernemer. Het werd een gesprek over (na een duwtje) springen, keuzes maken, zelfzorg en ... de schoenwinkel van mijn grootouders. En natuurlijk hadden we het ook over de voordelen van coworking en de troeven van Greenhouse Antwerp. Lees het interview met mezelf en twee collega-coworkers op de website van Greenhouse.

Greenhouse baat coworking hubs uit in Antwerpen, Brussel en Mechelen.

 

18

oktober 2021

Hoe werkt ons immuunsysteem en hoe kunnen we het ondersteunen?

Cover

Nooit eerder stond ons afweersysteem zo prominent in de schijnwerpers. Waarvoor dient het precies? Hoe komt het dat het ons soms in de steek laat? En hoe kunnen we het zo fit mogelijk houden? Voor Samana Magazine legde ik Servaas Bingé dertien veelgestelde vragen over onze natuurlijke weerstand voor. Volgens dokter Bingé is het meest hardnekkige misverstand over ons immuunsysteem dat we het kunnen boosten. "Het is een fabel dat je je weerstand op korte tijd veel sterker kan maken door een bepaald iets te eten, te drinken of te doen. Het immuunsysteem is niet iets wat je bewust stuurt. Er bestaan geen wondermiddelen, je kan alleen maar proberen zo gezond mogelijk te leven door in al je keuzes zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven." Lees het interview met Servaas Bingé op samana.be/magazine, het nieuwe digitale magazine van Samana.

In opdracht van Samana schrijf ik artikels voor Samana Magazine, een digitaal nieuwsplatform voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers.

17

augustus 2021

Iedereen circulair

Screenshot homepage iedereencirculair.be

Op iedereencirculair.be polst Group Casier (gespecialiseerd in risico- en verzekeringsbeheer) bij Belgische ondernemers naar hun ervaringen met circulaire economie. Medewerkers van Group Casier nemen de interviews af en schrijven ze uit. Daarna kneed ik ze tot kant-en-klare webteksten. Een opdracht die me bijzonder veel voldoening geeft omdat hij naadloos aansluit bij mijn persoonlijke overtuiging dat meer circulariteit bijdraagt tot meer duurzaamheid. Dat Group Casier zijn thuisbasis heeft in mijn geboortestad Menen, is een leuke surplus. En dan is er natuurlijk ook het gegeven dat ik dankzij Orio Giarini (The Geneva Association) en Walter R. Stahel (The Product-Life Institute) al in 1991 (!) aan de universiteit van Genève in de ban raakte van cradle to cradle design als basis van een duurzame economie ...

In opdracht van Group Casier redigeer ik artikels over risico- en verzekeringsbeheer en testimonials over circulaire economie.