Nieuws

27

januari 2017

Kleine kikker met grote droom

Voorlopige kaft Kikker Cas in het Ziekenhuis (kinderboek van Helene Poncelet)

Er was eens ... een kleine kikkerprins die tot leven kwam in het schetsboek van mijn lieve nicht Helene Poncelet. Hij sprong mijn schrijfwinkel binnen en keek me met grote ogen aan.

Nu sponsor ik ... de productie van Kikker Cas in het ziekenhuis. Want ja, ik vind dat die kikker met zijn mooie kroon het verdient om op zo veel mogelijk plaatsen tevoorschijn te springen!

Of hoe een droom via crowdfunding een boek kan worden. Geef je Kikker Cas ook een duwtje richting boekenwinkel? Op de website van World of Crowdfunding lees je hoe je de droom van Helene Poncelet en Kikker Cas mee kan helpen waarmaken.

30

december 2016

Op naar 2017!

Nieuwjaarskaart 2016 (beeld: Visueel Vertaler Frouke Vermeulen)

23

december 2016

Fredy Cypers, vroeger zorgverlener, nu patiƫnt

Fredy Cypers (foto: Leo De Bock)

29 jaar lang werkte hij als verpleegkundige in een universitair ziekenhuis waar hij mee het oncologisch dagcentrum oprichtte. Sinds anderhalf jaar komt hij er geregeld terug, maar dan als patiënt. ‘Wat is er veel veranderd', stelt Fredy Cypers (74) vast. ‘Ook de wetenschap is enorm geëvolueerd. Ik word nu behandeld met een geneesmiddel waarvan ik nog nooit had gehoord.' Fredy heeft een zeldzame vorm van non-Hodgkin-lymfeklierkanker. Voor Leven en allesoverkanker.be schreef ik zijn verhaal neer. Lees de getuigenis van Fredy Cypers op allesoverkanker.be.

In opdracht van Kom op tegen Kanker schrijf ik teksten voor brochures, nieuwsbrieven en websites en voor de tijdschriften Leven en Kom op!

17

november 2016

Een baby zien lijden, een beeld dat nooit went

Affiche Pril Leven (Stenola Productions en Associate Directors)

In België wordt ongeveer 8% van alle kinderen te vroeg geboren. Samen met andere ernstig zieke baby's vormen zij een zeer grote groep kinderen die het leven start in een couveuse. Wat betekent dit voor het kind en zijn ouders? Hoe beleven ze deze moeilijke periode? Hoe gaan broertjes en zusjes om met deze situatie? Samen met de mama van een meisje dat geboren werd op 32 weken, keek ik naar de documentairefilm Pril Leven van Claudio Capanna. Lees mijn reportage over vroeggeboorte in het novembernummer van Maczima (pdf).

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Maczima, maandblad voor mensen mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers