Nieuws

23

mei 2017

Als mantelzorg samenvalt met palliatieve zorg: gesprek met Nathalie Fobe

Cover boek

Negen jaar lang zorgde Nathalie Fobe voor haar zieke moeder. "Ik wilde haar dit geven. Uit liefde. Maar die liefde werd zwaar op de proef gesteld. Ik wilde praten over het nakende afscheid, mijn moeder niet. Deze en andere ‘tegendraadse' verlangens dreven langzaam een wig tussen ons." Over deze moeilijke kant van mantelzorg en palliatieve zorg schreef Nathalie Fobe een boek. Het is een bijzonder boek geworden: een bundeling van brieven, gedichten, gedachten, gesprekken, mijmeringen ... weerkaatst in citaten en in foto's van bomen. Lees mijn interview met Nathalie Fobe in Samana Magazine (pdf).

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

14

april 2017

Kinderpsychologe Veerle Cosyns: “Inspelen op vragen, zorgen en angsten”

Veerle Cosyns (foto: Lieven Van Assche)

Al meer dan twintig jaar werkt Veerle Cosyns op de afdeling kinderoncologie van het UZ Brussel. "In de psychologische begeleiding die ik samen met mijn collega's aanbied, staat het gezin centraal. Als een kind kanker heeft, hebben ook de ouders, broers en zussen nood aan ondersteuning. Ook hun leven is door elkaar geschud." Ik zocht Veerle Cosyns op in De Appeltuin, een huiselijke plek voor alle kinderen die verzorgd worden in het UZ Brussel. Lees mijn reportage over Veerle Cosyns en haar team op allesoverkanker.be.

In opdracht van Kom op tegen Kanker schrijf ik teksten voor brochures, nieuwsbrieven en websites en voor de tijdschriften Leven en Kom op!

 

30

maart 2017

Hilde Van Mieghem over haar film Sprakeloos (en nog veel meer)

Cover Samana Magazine maart 2017

Je moet het maar doen. Een boek verfilmen waarvan al meer dan 130.000 exemplaren zijn verkocht. Sprakeloos, het meesterwerk van Tom Lanoye over zijn moeder. "Ik had wel tien films van dat prachtboek kunnen maken", vertelt regisseur Hilde Van Mieghem. In de film die het geworden is, staat de liefde centraal. "De liefde tussen ouders. De liefde tussen kinderen en ouders. De liefde tussen twee mannen. Daar wilde ik het over hebben." Lees mijn interview met Hilde Van Mieghem in Samana Magazine (pdf).

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

15

februari 2017

Hoe perfectionisme ombuigen van last naar kracht?

Cover

Nooit goed genoeg. Nooit 100% tevreden. Nooit helemaal ontspannen. Als de drang naar perfectionisme je leven overheerst, loop je vroeg of laat vast. Je hoofd staat niet meer stil, je lijf wil niet meer mee. Het overkwam Pascale De Win. Zij zocht hulp en vond via coaching een beter evenwicht tussen wat ze van zichzelf moet en wat ze echt zelf wil. Voor Samana Magazine koppelde ik Pascales getuigenis aan een interview met perfectionismecoach Marcel Hendrickx. Lees mijn reportage over perfectionisme(coaching) als pdf.

In opdracht van Samana (vroeger Ziekenzorg CM) schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers