Nieuws

22

januari 2020

ADHD bij volwassenen

Pat Van Hoorebeke (foto: Samana Magazine / Stef Dehantschutter)

Pat (foto) kreeg de diagnose ADHD toen hij 55 jaar was. 'Ik was opgelucht dat ik eindelijk snapte waarom het er in mijn hoofd en leven zo chaotisch aan toeging', vertelt hij tien jaar later in Samana Magazine. Ook Ester kreeg pas op volwassen leeftijd te horen dat ze ADHD heeft. 'Ik ben me sindsdien scherper bewust van wat moeite kost voor iemand met ADHD en wat ondersteunend is.' Hoe ontdekten Pat en Ester dat ze ADHD hebben? Hoe gaan ze om met het gegeven dat hun hersenen gedeeltelijk anders functioneren dan bij mensen zonder ADHD? Wat biedt hen houvast? Ik verwerkte Pats en Esters ervaringen in een artikel over ADHD bij volwassenen voor Samana Magazine (pdf).

In opdracht van Samana schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers

 

20

december 2019

Ik wens je een zacht einde van 2019 en een energiek 2020! Frederika

Nieuwjaarswensen Frederika Hostens 2020 (beeld: Lijntjes.be)

06

december 2019

Nieuw Velt-boek: Meer dan schaduw

Cover boek

Heb je een tuin waar weinig zon komt? Of wil je net wat schaduw creëren voor de komende (hete) zomers? Het nieuwe boek Meer dan Schaduw van Velt helpt je op weg! Met Meer dan sprietjes nog fris in het geheugen nam ik met plezier de eindredactie voor mijn rekening. Kurt Cornelis van Sfumato verzorgde de opmaak van dit mooi geïllustreerde boek. In Meer dan schaduw ontdek je welke planten het goed doen in de schaduw. Maar net zo goed krijg je tips om op een eenvoudige manier een verkoelend plekje te maken. Neem een kijkje in het ideale schaduwboek voor elke beginnende tuinier. Bestel 'Meer dan schaduw' in de webshop van Velt.

In opdracht van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (Velt) verzorg ik de eindredactie van boeken over groenbeheer en ecologisch tuinieren.

20

november 2019

Psycholoog Michael Portzky: ‘Quality time voor jezelf is geen vorm van egoïsme’

Michael Portzky (foto: Evy Raes)

Als je het woord ‘veerkracht' intikt in een zoekmachine, kom je binnen enkele klikken uit bij het boek van Michael Portzky dat die titel draagt en bij de vragenlijst die hij ontwikkelde om veerkracht te meten. ‘In het stressverhaal is niemand onfeilbaar of onschendbaar', stelt hij. Hoe is hij vergroeid geraakt met dat thema en hoe is het met zijn eigen veerkracht gesteld? Ontdek het in mijn interview met Michael Portzky dat in Samana Magazine verscheen (pdf).

In opdracht van Samana schrijf ik artikels voor Samana Magazine, maandblad voor mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers.